Main menu:

Hundeklubber

Lenker

Søsken

Noen nye bilder av Chili!

Har lagt ut et nytt album av Chili hvor et par av vennene hans også er avbildet. Albumet kan ses her.

Her er et av bildene:

Chili våt

Chili våt

Liten video av Chili fra Ormtjern!

Her er en video av Chili fra Ormtjern utenfor Halden. Anledningen til filmen var egentlig en test av det nye kamera til Henning og Anette. Versjonen som ligger her er komprimert via Youtube.com, men den orginale versjonen har ekstremt god kvalitet.

Ellers så går det greit med Chiliman. Han veier nå ca 16 kg, og begynner å bli en ganske røslig kar. I morgen er det valpekurs igjen, og da får han treffe Doris som han har falt helt pladask for. Bilder kommer snart.

Valpekurs

De to siste mandagene har vi vært på valpekurs med Chili hos Fanny og Thomas. Kurset legger vekt på grunnleggende lydighet, og innarbeidelse av klikker. Foreløpig har det vært svært nyttig og lærerikt, og Chili har fått seg flere gode venner på sin egen alder. Han er blitt spesielt god venn med en golden retriever som heter Doris. Det er noen uker til neste samling, og da skal vi prøve å få tatt noen bilder og lagt ut her på siden.

Lørdag 16. august

I dag har vi vært på lang tur. Chili, Eivind og jeg gikk til Store Ertevann der vi grilla mens Chili lekte. Han hadde det flott, og tok til og med sine første svømmetak idag! Det var en fin tur for han etter en rimelig slapp formiddag. Etter turen dro vi til venninnen min Kim, som var hos kjærsten sin. Her fikk Chili et gjensyn med de to tispene hennes, og ikke minst fikk han møte Lars Ole sin labrador Chevy. Han var i største laget for Chili, men det gikk super bra. Det tok ikke lang tid før Chili hang i ørene på Chevy og løp etter lekene hans. Chevy var verdens snilleste hund og de ble gode venner.

Grebbestad og Store Erte

I går var Chili og jeg en tur i Grebbestad for å stå wakeboard og gå en tur langs havet. Det blåste 12 m/s med bølgehøyde 3 - 4 m, så det var relativt friskt både på land og i vann. Chili var ikke med ut i båt denne gangen, men det var nok tilstrekkelig å stå på land å kjenne bølgene slå inn over oss.

Senere på kvelden tok vi en lang gåtur ut til Bråsundet ved Store Erte utenfor Halden. Her var vannet mye roligere, og det var faktisk like før Chili tok et par svømmetak.

Bilder fra både Grebbestad og Store Erte ligger på bildesiden. Film av Chili sitt første bad nedenfor.

Tur til Rødtangen og besøk hos Kira

Søndag var vi en tur på Rødtangen i Hurum hvor Chili fikk treffe Ragnhild, Jens-Henrik, Kaja og Mikkel igjen som han tilbringte sine første dager i Lofoten med. Han virket veldig glad for å se de igjen, og det ser fortsatt ut som han har et spesielt forhold til Kaja. På Rødtangen kunne Chili kose seg med masse oppmerksomhet, masse høyt gress å hoppe i og en stor fin strand å løpe på.

På vei hjem fra Rødtangen dro vi innom Kristoffer, Caroline og Kira. Kira er en Gordon Setter som bare er 14 dager eldre enn Chili. Dette er første gang etter avreise fra Salangen at Chili har fått møte noe på sin egen alder. Kira og Chili lekte konstant i omtrent 2 timer før vi satte snuta hjemover. Han var tydelig sliten etter en lang dag med mange nye inntrykk.

Har lagt ut noen nye bilder på bildesiden.

Bilder på plass

Nå har vi fått opp et fotoalbum på bildesiden. Bildene i det første albumet er tatt på veien hjem fra Kennel Nelvana i Salangen. I det andre albumet er det bilder fra Chili sitt første møte med schæferen Varg.

Chili i hus

Da har vi endelig hentet den etterlengtede Chilimannen vår. Det ble en lang, men veldig fin tur hjem, og det har ikke manglet på nye opplevelser for en liten valp. Vi startet reisen vår kl 06.00 torsdag den 31. juli og kom frem til Salangen og Kennel Nelvana på formiddagen den 1. august. Her ble vi litt kjent med oppdretterne og møtte Chili for første gang, før vi etter noen timer fortsatte vår ferd videre. Chili sine første minutter uten sin mor var tårevekkende, han peip og ville tilbake. Men han tilvendte seg raskt og det tok ikke lang tid før han sov godt ved føttene til Eivind. Den tre timer lange bilturen til Svolvær i Lofoten gikk smertefritt; tok små tissepauser for Chili som han benyttet flittig med både å undersøke og leke i en fin blanding. Buret hadde han ikke noen problemer med å ligge i, og her sovnet han fort til motorduren.

De neste dagene tilbrakte vi i Lofoten hos tanten til Eivind og familien hennes. De tok godt i mot både oss og lille Chilimann, og vi fikk tre supre dager her. De har to barn: en på seks og en på to, så Chili fikk tilvende seg disse også. Dette var ikke noe problem, ettersom han tydeligvis elsker barn. Han ble helt forelsket i Kaja på seks år. De tre dagene brukte vi på å utforske Lofoten, dra på båttur, snorkling og tilslutt tok Eivind, Chili og jeg en liten topptur (Chili satt i sekken mesteparten av veien) . Chili storkoste seg hele tiden vi var der og mamma var snart glemt når han fikk være med sin nye familie. Lange dager med utforsking, tur og lek blir mye for en liten valp som tok hyppige sovepauser mellom slagene. Vi kan ikke mer enn si at vi alle sammen koste oss med feriedagene i Lofoten, og må bare takke for et flott opphold og gjestfriheten!

Vi tok kystriksveien hjem og det ble lange dager å kjøre. Vi stoppet med jevne mellomrom for do- og spisepauser, og innimellom for å se på den fine naturen! Torsdag omtrent midt på dagen ankom vi Halden og Chili fikk endelig utforske det nye hjemmet sitt for første gang. En hundeseng kom i hus og denne ble tatt vel i mot med stor iver, og en fornøyd Chili sovnet raskt her.

Akkurat nå ligger han i sofaen mellom oss og sover som en stein. Han har oppført seg eksemplarisk til nå. Noen små uhell har forekommet inne, men dette tar vi med knusende ro, ettersom han åpenbart har skjønt prinsippet med å tisse ute. Det er bare innimellom litt vanskelig å holde seg når man blir for ivrig i leken. Vi tror vi har gitt han en bra start på sitt nye liv, og har begge blitt veldig glad i den vesle krabaten.

Ta en titt på de flotte bildene fra ferien vår i Lofoten.